?>

Yaz aylarının vazgeçilmez yemeği: Patlıcan doğrama

Gastronomi kenti Gaziantep’te eşsiz lezzeti ve doyurucu özelliğiyle patlıcan doğrama restoranlarda yerini almaya devam ediyor.

Gündem - 1 yıl önce

Dünyanın kültürel mutfakları arasında yer alan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patlıcan doğrama, hasat döneminin gelmesiyle birlikte mutfaklarda sıkça yapılmaya başlandı. Gaziantep’in yöresel ve tescillenmiş yemeklerinin üzerinde oynama yapılmadan sunulduğu restoranın mutfağında sadece kadın ustalar çalışıyor. Patlıcanın her kısmından bir yemek çıkarıldığı gibi ve hiçbir şekilde kullanılan sebzeler de israf edilmiyor. Patlıcan doğrama yemeği de patlıcanın gövde kısmı kullanılarak yapıldığı için ve tadanların damağında eşsiz lezzet bırakmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından yaz aylarında yoğun ilgi gören bu yemek için ustalar yoğun mesai harcayarak damak zevkini zenginleştirmek isteyenlerin talepleri karşılamaya çalışıyor.“Patlıcanın her çeşidini yemeklerimizin hepsinde kullanıyoruz”Patlıcanın her yerini kullanarak israfın önüne geçtiklerini ve vatandaşları tescillenmiş yöresel yemeklerle buluşturduklarını söyleyen Yusuf Pektaş, “Gaziantep’te yaz aylarının gelmesiyle birlikte kendi tarlamızda ürettiğimiz patlıcanları hiçbir atık kullanmadan her çeşidini yemeklerimizin hepsinde kullanıyoruz ve israfın önüne geçiyoruz. Patlıcan doğrama genellikle annelerimizin evde yaptığı bir yemektir” dedi.“Bu yöresel yemeğimizde tüketim yaz aylarında daha çok”Tüketimin yaz aylarında daha çok olduğunu ve kullanılan patlıcanın topak patlıcan çeşidi olduğunu söyleyen Pektaş, “Patlıcan yaz aylarında daha çok olduğu için mevsimsel bir yemektir ve içerisinde kullandığımız patlıcan topak patlıcandır. Tüm patlıcan türleri bu yemekte kullanılmaz önemli olan topak patlıcandır. Bu yöresel yemeğimizde tüketim yaz aylarında daha çok” ifadelerini kullandı.“Gaziantep’in kültürünü damaklara yansıtmış oluyoruz”UNESCO tarafından tescillenen patlıcan doğramanın yiyenlerin damaklarında güzel bir tat bıraktığını aktaran Pektaş, “Gastronomi kenti Gaziantep’te kültürel bir yemek olan patlıcan doğrama, UNESCO tarafından tescillenmiş coğrafi işaretli kültürel bir yemeğimizdir. Bu yemeği tadan tüm müşterilerimiz beğenmeden gitmiyor. Gaziantep’in kültürünü damaklarına yansıtmış oluyoruz” diye konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

AK Parti Gaziantep’in eski yöneticisi genç yaşta kalbine yenildi

2023-07-28 08:30 - Yaşam

Gaziantep'te sokak ortasında kavga! 1 ölü

2023-07-21 23:23 - Asayiş

25 Temmuz 2023 Salı Dolar ve Euro kaç TL oldu?

2023-07-25 10:32 - Ekonomi

26 Temmuz 2023 Çarşamba Dolar ve Euro kaç TL oldu?

2023-07-26 10:33 - Ekonomi

Engelsiz Yaşam Merkezi yetenek yarışması için geri sayım başladı

2023-07-27 16:03 - Gündem

28 Temmuz 2023 Cuma Dolar ve Euro kaç TL oldu?

2023-07-28 09:45 - Ekonomi

24 Temmuz 2023 Pazartesi Dolar ve Euro kaç TL oldu?

2023-07-24 09:56 - Ekonomi

Benzine 2 lira zam yolda!

2023-07-22 12:06 - Ekonomi

Gaziantepli Devlet eski Bakanı vefat etti.

2023-07-22 17:20 - Yaşam

22 Temmuz 2023 Cumartesi Dolar ve Euro kaç TL oldu?

2023-07-22 10:38 - Ekonomi

İlgili Haberler

'Evlilik kredisi'ne özel internet sitesi

22:58 - Gündem

Volkan Group’un 58. Yıl gururu

18:47 - Gündem

Başkan Umut Yılmaz ;623 Konutu Polis Lojmanı Olarak Devretmeye Hazır

18:42 - Gündem

GastroAntep Festivali Sona Eriyor: Yerel Ekonomiye Büyük Katkı Sağladı

18:28 - Gündem

Yamaç paraşütü festivalinde adrenalin dolu anlar yaşandı

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te İzinsiz Havai Fişek Satışı Operasyonu: 24 Kişi Yakalandı

01:01 - Asayiş

'Evlilik kredisi'ne özel internet sitesi

22:58 - Gündem

Volkan Group’un 58. Yıl gururu

18:47 - Gündem

Başkan Umut Yılmaz ;623 Konutu Polis Lojmanı Olarak Devretmeye Hazır

18:42 - Gündem

GastroAntep Festivali Sona Eriyor: Yerel Ekonomiye Büyük Katkı Sağladı

18:28 - Gündem