MKYK’DA GAZİANTEP FARKI…

AK Parti’de 4.Olağanüstü Büyük Kongre Heyecanı yaşandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1399 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden AK Parti Genel Başkanlığına seçildi. Seçimin ardından Erdoğan

Politika - 11 ay önce

AK Parti’de kongre süreci 7 Ekim Cumartesi günü yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongre ile tamamlandı.  Gaziantep’ten ve Türkiye’nin birçok ilinden partililerin akın ettiği Büyük Kongre, şenlik havasında gerçekleştirildi. 1399 delegenin oy kullandığı kongrede Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, güven tazeledi.

A TAKIMI BELLİ OLDU

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A Takımı olan MYK üyeleri de belli oldu. Buna göre, Genel Başkan Vekili Efkan Ala, Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Siyasi Hukuki işler Hayati Yazıcı, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Seçim işleri Ali İhsan Yavuz, Genel sekreterlik Fatih Şahin, Dış ilişkiler Başkanı Zafer Sarikaya, Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ, Sosyal Politikalar Fatma Betül Sayan Kaya, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Halkla ilişkiler Belgin Uygur, İnsan Hakları Hasan Basri Yalçın, Arge Başkanı Mustafa Şen, Mali idari işler  Vedat Demiröz, Ekonomi İşleri Nihat Zeybekçi, Çevre Şehircilik Çiğdem Karaaslan, Bilgi ve iletişim Ömer ileri ve Yerel Yönetimler Yusuf Ziya Yılmaz oldu.

TAYYAR YENİ MKYK’DA YER ALMADI

Yeni MKYK'de Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Bülent Tüfenkci, Derya Yanık, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Jülide Sarıeroğlu, Leyla Şahin Usta, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Öznur Çalık ve Şamil Tayyar yer almadı.

İŞTE YENİ MKYK

"Adnan Günnar, Ahmet Arslan, Ahmet Bilal Kıymaz, Ahmet Büyükgümüş, Ahmet Mücahit Arınç, Ali Demirel, Ali İhsan Yavuz, Ali Karakaş, Atakan Yılmaz, Ayşe Nevin Sert, Aziz Babuşcu, Belgin Uygur, Betül Altınsoy, Cem Duran Uzun, Cemal Donat, Çiğdem Karaaslan, Dilek Yıldız Büyükdağ, Efkan Ala, Emir Yasin Kekeç, Emre Ete, Erdoğan Özegen, Erkan Güral, Erkan Kandemir, Eyüp Gökhan Özekin, Fahrettin Yahşi, Fatih Şahin, Fatma Betül Sayan Kaya, Fevzi Polat, Hamza Dağ, Hasan Basri Yalçın, Hasan Sert, Hatice Kübra Öztürk Gökkaya, Hayati İnanç, Hayati Yazıcı, Hülya Terzioğlu, İbrahim Halil Yıldız, İlyas Şeker, Kuddusi Müftüoğlu, Lütfiye Selva Çam, Mahir Ünal, Mehmet Kasım Gülpınar, Mehmet Sait Kirazoğlu, Mehmet Şükrü Erdinç, Mehmet Umut Tuncer, Melek Şimşek, Menderes Mehmet Tevfik Türel, Metin Tarhan, Muhammed Ali Kaldırım, Mustafa Elitaş, Mustafa Sever, Mustafa Şen, Nihat Zeybekci, Orhan Karasayar, Orhan Miroğlu, Ömer Çelik, Ömer Faruk Besli, Ömer İleri, Ömer Serdar, Önder Matlı, Remzi Albasan, Reşide Yüksel, Sena İpşirli, Serdar Kılıç, Serpil Kavrak, Sevan Sıvacıoğlu, Sevilay Tuncer, Sibel Betül Birer, Sümeyye Bozkurt, Şebnem Koçakelçi Elgörmüş, Türk İslam Karakoç, Umut Arman Sonay, Vedat Demiröz, Yelda Erol Gökcan, Yusuf Ziya Yılmaz ve Zafer Sırakaya."

MKYK’DA GAZİANTEP FARKI…

Kongre öncesi Gaziantep’te en çok merak edilen konu Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri de belli oldu. Hemen her dönem  Gaziantep’ten bir ismin yer aldığı MKYK’da bu dönem iki isim birden yer aldı. 27. Dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ve AK Parti Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Serpil Kavrak, MKYK üyesi seçildi. Kavrak ve Kirazoğlu’nun MKYK’da yer alması AK Parti Gaziantep’te sevinç yarattı.

KİRAZOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

AK Parti MKYK üyesi olarak seçilen 27.Dönem Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kirazoğlu, ‘’ AK Parti 4.Olağanüstü Büyük Kongre'mizi Türkiye Yüzyılı için ‘Hep Yeni Hep İleri’ diyerek şanına yakışır olgunlukta ve ilk günkü heyecanla adeta bir şölen havasında gerçekleştirdik. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a tensipleri için şükranlarımı sunar, Kongre sonucunda Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na seçilen tüm üyelerimizi tebrik eder, başarılar dilerim. Kongremizin; Ak Parti Ailemize, Aziz Milletimize, Ülkemize ve Gönül Coğrafyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun’’ dedi. 

YEREL SEÇİM STARTI

4. Olağanüstü Büyük Kongrenin tamamlanmasının ardından AK Parti’de Yerel Seçimler için de start verildi. Kongrede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’ Cumhur İttifakı olarak, başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden, yoğun bir çalışmayla durmak yok, yola devam diyeceğiz. CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart'ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak: KentHaber27.com

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’ten 879 milyon 255 bin dolarlık ihracat

2023-10-04 15:25 - Ekonomi

Gaziantep'te şok intihar! Genç kız 4. kattan atladı

2023-10-04 21:54 - Asayiş

Gaziantep’te sevgili cinayetinde sır perdesi aralanıyor

2023-10-08 17:14 - Asayiş

GAİB’den 1 milyar dolar ihracat

2023-10-04 15:30 - Ekonomi

BUILDEAST 3. Yapı, İnşaat, Dekorasyon Malzemeleri Ve Teknolojileri Fuarı’na doğru

2023-10-03 16:56 - Ekonomi

Gaziantep ihracatında eylül düşüşü

2023-10-04 15:37 - Ekonomi

2 Ekim 2023 güncel dolar, euro fiyatı ne kadar oldu?

2023-10-02 10:44 - Ekonomi

3 Ekiml 2023 güncel dolar, euro fiyatı ne kadar oldu?

2023-10-03 10:07 - Ekonomi

ÇİMKO Çimento ve Gaziantep Ytong Yapı fuarında

2023-10-06 11:42 - Ekonomi

7 Ekim Cumartesi 2023 Dolar, Euro Ne Kadar?

2023-10-07 10:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

Tayyar; Toplumun Önceliği Anayasa Değil.

21:51 - Politika

"AK Parti Gaziantep'te 3 İlçede Temayül Yoklaması Düzenliyor: 40 Aday Yarışacak"

21:57 - Politika

Bu polemikten Gaziantep zarar görür.

17:35 - Politika

Fedaioğlu'ndan Melih Meriç'e sert tepki

11:44 - Politika

Gürban’dan rektör uyarısı

22:04 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep'te şok baskın!

11:29 - Asayiş

Gaziantep'te bu kuyruk çok konuşulur!

10:42 - Gündem

Mardin'de,Gaziler Gününde Anlamlı Buluşma

10:01 - Gündem

20 Eylül 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

09:57 - Gündem

JPMorgan yöneticisi Mardinli Ekonomist Özkan: Türkiye'ye batıdan stratejik ilgi görmüyoruz

21:36 - Gündem