Sırakaya, çevre kirliliğinin gün geçtikçe artığını belirterek; "Vatandaşlarımızın bir çoğunun çevre kirliliğine duyarlı olmadığını görüyoruz. Hareket halindeki otomobilden atılan çöplerin yol kenarında oluşturduğu çöp yığınları, yeni hizmete açılan parklar ve diğer yeşil alanlarda piknik yapan vatandaşların bıraktıkları çöp ve duyarsızlığın bir cezası olmalı. Sokaklar sigara izmaritinden geçilmiyor. Ben her sabah iş yerimi açmaya gittiğimde ilk gördüğüm sokağın sigara izmaritiyle dolu olması.
Sigara içmeyen biriyim. Ancak her sabah sigara içenlerin izmaritini temizliyorum. Belediyeler mecliste karar alarak yere sigara izmariti ve çöp atanlara ceza kesmeli. Ben Belediye başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Eğer çevre bilinci oluşmuyorsa veya oluşturamıyorsak kanun ve kurallarla bu durumu çözümlemek zorundasınız.
Bu önerim belki de vatandaşlarımızı ikiye bölecek ancak lütfen çevrenize bakın! Doğa ve bilinçli insanlar bu kirliliği hak etmiyor. Gaziantep'in sokakları çöp içinde bunun tek suçlusu belediyeler olamaz. Belediyelerin sorumlulukları elbet var ve yerine getirmeli. Şehrin temizliğini sağlamalıdır. Ancak bizde her elimize gelen çöpü yere atamayız. Milli servetimize yazık" dedi. "Kaldı ki Çevrenin Kasten Kirletilmesi Suçunun Cezası kanunlarla belirtilmiştir. İnsan veya hayvanlar açısından tedavisi zor hastalıkların ortaya çıkmasına, hayvanların veya bitkilerin doğal özelliklerini değiştirmeye neden olabilecek çevre kirliliğini önlemek için adım atılması şart" diyen Başkan Sırakaya bu konuda dernek olarak ne gerekirse hangi proje olursa olsun yer alacaklarını söyledi.
Kaynak: KentHaber27.com
HABER KAYNAĞI : AIGF