?>

Gastronomi profesyonelleri tecrübelerini paylaştı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroANTEP Kültür Yolu Festivali bu yıl da paneller ve söyleşilerle devam ediyor.

Gündem - 1 yıl önce

Bu yılki teması ‘coğrafya’ olan festivalde şehre gelen ünlü gastronomi profesyonelleri şefler, gastronomi ve turizm yazarları, gurmeler, araştırmacıların yer aldığı çeşitli panellerde coğrafya ve gastronomi başlıklarıyla bilgilerini paylaştı.

GÜLOĞLU: GASTRONOMİ İÇİN GAZİANTEP’İN ADI HER ZAMAN BİR NUMARADA

Söyleşi, workshop ve panellerle dolu içeriklerin yer aldığı festival kapsamında Gazeteci ve TV Programı Yapımcısı Murat Güloğlu moderatörlüğünde “Yıldız Şeflerin Coğrafi İşaretleri Dünya Gastronomisine Tanıtmak için Yaptıkları Öncü Girişimler” paneli gerçekleşti.

Gerçekleşen panelin ardından verdiği demeçte festivalin içeriğinin ve şehre yansımasını değerlendiren Murat Güloğlu, “Bu yıl Gastronomi Festivali Kültür Yolunun da dahil olması sebebiyle daha çok içeriğe sahip olduğunu gördüm. Gaziantep’te özellikle bu kadar ağırlık verilmesi de çok güzel bir şey.  Gastronomi için Gaziantep’in adı her zaman bir numarada. Kendisini sürekli yenileyen bir kent olduğu için bir numarayız gerek yok artık demeden sürekli olarak bu tür konuşmaları, toplantıları gerçekleştiriyorlar. Gaziantep’in dinamizm açısından bu son derece güzel ve her zamanda destekliyoruz. Gaziantep’e gelmekten de her zaman gurur ve onur duyuyorum” dedi.

MODERATÖRLER EŞLİĞİNDE ÇEŞİTLİ BAŞLIKLAR KONUŞULDU

Festival kapsamında düzenlenen paneller, Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Tüysüzoğlu moderatörlüğünde “Gastronomi Eğitiminin Şeflerin Gelişimindeki ve Mutfak Başarılarındaki Yeri ile Eğitimin Güçlendirilmesi için Gerek Duyulan Teşvikler" başlığıyla devam etti.

Türk Mutfağı Araştırmacısı Vedat Başaran moderatörlüğünde “Gaziantep’in Yerel Ürünlerinin Otel ve Restoran Pazarında Konumlanmasının Bölge Gastronomisine Sağladığı Avantajlar” konuşulurken, Ziraat Mühendisi ve Gastronom Tangör Tan moderatörlüğünde “Güneydoğu Anadolu Bölgesi Gıda Ürünleri ile Yeni Reçete Çalışmaları” anlatıldı. Gastronomi ve Mutfak Kültürü Yazarı Reha Tartıcı moderatörlüğünde ise “Gaziantep Yemeklerinin Dünyaya Tanıtılmasında Gurmelerin ve Gastronomi Yazarlarının Rolü” konuşuldu.

Çeşitli sokak ve yöresel lezzetlerinin yer aldığı zengin içeriğe sahip festivalde gastronomi meraklıları için paneller, söyleşiler ve workshoplar devam ediyor. HABER MERKEZİ

Kaynak: KentHaber27.com

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan partilere yeni anayasa çağrısı!

2023-09-12 16:50 - Gündem

Gaziantep'te Mangal Yasağı Ne Zaman BİTİYOR?

2023-09-16 10:10 - Yaşam

Denis Draguş Gaziantep’te

2023-09-13 10:27 - Spor

Gaziantep'te Bu Gün 9 vatandaşımız hayatını kaybetti

2023-09-13 17:54 - Gündem

Gaziantep'te de Görev Yapan ünlü Çocuk Psikiyatristi Tutuklandi

2023-09-18 12:06 - Asayiş

KİYÜ Yeni Profesör ve Doçentler Kazandı

2023-09-16 13:02 - Eğitim

13 Eylül 2023 güncel dolar, euro fiyatı ne kadar oldu?

2023-09-13 09:53 - Ekonomi

Eylül 2023 Cuma güncel dolar, euro fiyatı ne kadar oldu?

2023-09-15 09:49 - Ekonomi

14 Eylül 2023 Dolar,Euro Kaç TL Oldu?

2023-09-14 10:05 - Ekonomi

Çay zammı 100 günde yüzde 100'e yaklaştı

2023-09-12 13:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Efsane Emniyet Müdürü Halil Altan Hukuk Mücadelesini Kazandı

01:26 - Gündem

Gaziantep'te Elektrik Kesintisi 24.11.2024

18:06 - Gündem

Gaziantep'te ölen 22 kişi defnedildi! (23.11.2024)

17:31 - Gündem

Gaziantep'te kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:30 - Gündem

Ömer Çelik: “İkinci Dünya Savaşı sonrası kurulan dünya düzeni artık sona ermiştir”

13:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Efsane Emniyet Müdürü Halil Altan Hukuk Mücadelesini Kazandı

01:26 - Gündem

Gaziantep'te Elektrik Kesintisi 24.11.2024

18:06 - Gündem

Gaziantep'te ölen 22 kişi defnedildi! (23.11.2024)

17:31 - Gündem

Gaziantep'te kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:30 - Gündem

Osmaniye’de yasa dışı bahis oyunları ile ilgili paylaşım yapan 1 kişi tutuklandı

13:45 - Asayiş