Ak Parti 23.Kuruluş Yıldönümü Mardin’de kutlandı.

İl Başkanı Mehmet Uncu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 27 yıl önce okuduğu için mahkum edildiği Minareler süngü, kubbeler miğfer,Camiler kışlamız, müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler, Dillerde tevhid, Allah-u Ekber şiiri okudu

Gündem - 1 ay önce

 

Konuşmasına “Birkaç gün önce sayın Cumhurbaşkanımızın tevdi etmesiyle Akparti İl Başkanı olarak huzurunuzdayım. Uzun yıllar birlikte bu dava ve memleketimiz için yaptığımız çalışmalarda omuz omuza verdiğimiz siz değerli kardeşlerimin destekleri ile Mardin’imize hizmet etmeye çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğimize olan inancım tamdır. Bu vesileyle sizlerin desteklerine talibim.” Sözleri ile başlayan Başkan Uncu;

23 yıl önce siyasi, askeri, ekonomik, sosyal alanlarda ve coğrafi konumumuz itibariyle de stratejik açıdan zor günler yaşayan ülkemize bir umut ışığı olarak gördüğümüz Ak Parti, ülkemizi, hem kendi coğrafyasında hem de Avrupa’nın her hamlesine karşı, söz dinleyen konumdan söz söyleyen konuma getirmiştir. Bunun en somut ve taze örneği de; 1917 den bu yana ve en son 7 Ekim 2023 ten bugüne en ahlaksız, ve en barbar şekilde devam eden İsrail zulmüne karşı net ve somut bir şekilde duruşumuz olmuştur. Gazze’de çocuk, kadın, yaşlı, genç, sivil veya memur demeden, her gün yüzlerce Filistinli vahşice saldıran ,işkence yapan ve şehit eden insanlık yoksunu Siyonist Rejimi  lanetliyor ve yüce Rabbimizden onları kahhar sıfatıyla kahru perişan etmesini diliyorum.  Gazzeli kardeşlerimizle birlikte dünyanın neresinde olursa olsun, mağdur ve mazlum edilen tüm Müslüman kardeşlerimizin refah, huzur ve esenliği için kıyamdayız kıyamda kalacağız inşallah.

AK Parti Türkiye için bir umut olarak doğdu. İcraatları ve yatırımları ile ülkemizi dünya sahnesinde bir umuda dönüştürdü.

Mardin’e hizmet şiarı ve hedefiyle aldığım bu görevde sizlerle birlikte Mardin’imizi daha ileriye taşımak, daha yaşanır hale getirmek amacındayım. Bu güne kadar yaptıkları tüm hizmetler, gösterdikleri fedakarlıklar sebebiyle başta önceki dönem başkanımız sayın Vahap Alma olmak üzere, geçmiş tüm yönetimlerimize ve her kademesine teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve başlamamızın , partimizin kuruluş tarihine dek gelmesini, yeniden doğuş, yeni bir başlangıç olarak  görüyorum. Toprağa ekilen tohumların hasadı olarak görüyorum. Bu sebeple ilk olarak , Peygamberimizin; “Az sonra kıyamet kopacağını da bilsen , elindeki fidanı toprağa dik” emrine istinaden fidan dikimi etkinliğine ve köklü kuruluşumuz Kızılay’a kan bağışında bulunarak hayra hizmet hedefiyle etkinliklerimize iştirak ederek başlamak arzusundayım ve hepinizi Eylül ayında yeşil bir Mardin için  her bir Filistin Şehidimize  1 Fidan olan etkinliğimize katılmaya davet ediyorum.

Ak Parti kurulduğu günden bu yana hem hedeflerini hem kendisini yenileyerek, büyüterek ilerlemiş ve halkımızın teveccühleriyle hizmet edebilecek tek siyasi parti olarak ömrünü sürdürmüştür. Her platformda her alanda olduğu gibi siyasette de hataların olabileceğini biliyoruz. Ancak bu hatalardan ders alarak geleceğe umutla bakabilmek için değişim ve gelişimin önemli olduğu bir gerçektir. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi bayrak yarışını en önde tamamlamak için bize bayrağı teslim edenlerin emanetini en iyi şekilde taşımamız gerektiği bilincindeyiz. Yol arkadaşlarımızla bir ve beraber olduğumuz sürece her sorunun üstesinden geleceğimize inancımız tamdır. Bizler de bu düsturla yola çıktık ve inşallah önümüzdeki dönemlerde Mardin başta olmak üzere ülkemizin müreffeh millet, güçlü devlet hedeflerine ulaşması için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızdan Allah’ın izniyle eminiz, sizler de emin olabilirsiniz. En büyük takdiri bu işin harmanında olan kadınlarımıza ve gençlerimize veriyorum” şeklinde konuştu.

Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ise; Ak Partinin kuruluşundan bu güne kadar ki gelişme ve aşamaları maddeler halinde sıraladı. Kılıç;        

“Demokrasiyi ileriye taşıma, ekonomiyi güçlendirme, güvenliğimizi tahkim etme başta olmak üzere Türkiye’nin aydınlık geleceğini üzerinde bina edeceğimiz tüm hususlarda AK Parti olarak ülkemizin önünü açmayı sürdüreceğiz.

Bunun için her bir kardeşimizin katkısına, çabasına, desteğine ihtiyacımız var.

AK Partimizin  başarılı olmasının en önemli nedeni geçmişteki pek çok partinin aksine yıllar geçtikte küçülen değil büyüyen, yıllar geçtikçe köhneyen değil her daim yenilenen, yıllar geçtikçe hizipleşen değil hep kucaklaşan bir parti olması yatmaktadır.” Dedi.

    Kutlamaya, Ak Parti Teşkilat üyeleri, Kadın ve gençlik kolları başka ve üyeleri ile partililer katıldı.

Kaynak: mardinsoz.com

HABER KAYNAĞI : AIGF
Haftanın Öne Çıkanları

9 Ağustos 2024 Tarihli Resmi Gazete'de alınan kararlar!

2024-08-09 09:57 - Gündem

Hematoloji Doktoru Doç. Dr. Ali Eser Medical Point'te

2024-08-09 14:58 - Sağlık

Gaziantep'te kanlı pusu

2024-08-14 16:17 - Asayiş

Gaziantep OSB’de korkutan yangın

2024-08-10 19:30 - Asayiş

Tahmazoğlu'ndan fıstık üreticilerine destek: "stokçulara geçit Yok"

2024-08-09 19:33 - Gündem

Mehmet-Sevim Kalyenci Kur’an Kursu açıldı

2024-08-09 16:41 - Gündem

Aaron Boupendza Gaziantep FK için geliyor

2024-08-10 11:37 - Spor

Gaziantep FK sponsorsuz kaldı

2024-08-12 15:10 - Spor

Gaziantep'te o sokak kana bulandı: 3 yaralı

2024-08-09 12:26 - Asayiş

Konfederasyonlardan yeni karar!

2024-08-09 11:53 - Ekonomi

İlgili Haberler

JPMorgan yöneticisi Mardinli Ekonomist Özkan: Türkiye'ye batıdan stratejik ilgi görmüyoruz

21:36 - Gündem

20 Eylül 2024 Gaziantep elektrik kesintisi!

18:25 - Gündem

Gaziantep'te ölen 27 kişi defnedildi! (19.09.2024)

17:41 - Gündem

İş dünyasını üzen ölüm! Mehmet Baharoğlu vefat etti

17:35 - Gündem

2 çocuğunun önünde karısını öldüren sanığın ilk duruşması görüldü

14:31 - Gündem

Günün Manşetleri

JPMorgan yöneticisi Mardinli Ekonomist Özkan: Türkiye'ye batıdan stratejik ilgi görmüyoruz

21:36 - Gündem

20 Eylül 2024 Gaziantep elektrik kesintisi!

18:25 - Gündem

Gaziantep'te 3 çocuk annesinin sır ölümü: Tabanca sesiyle duydular

18:02 - Asayiş

Gaziantep'te ölen 27 kişi defnedildi! (19.09.2024)

17:41 - Gündem

İş dünyasını üzen ölüm! Mehmet Baharoğlu vefat etti

17:35 - Gündem